تشخیص اینکه روغن حیوانی خوب خرید یا نه در این چند نکته ای است که من برای شما نوشتم
1- تهیه روغن از مکان معتبر
چرا معتبر ...
چون بعضی از مغازه ها روغن خیلی مرغوب را از کشاورز تهیه می کنند ولی 50 درصد از ان روغن را ممکن با روغن های نباتی لادن و ... مخلوط کنند و بسته بندی و فروش....
پس هیچ موقع از بین راهها تهیه نکنید.
2- روغن حیوانی و طرز تهیه آن
روغن حیوانی (در کُردی و لکی: ڕۊنِ دان řün-i Dan) و در لری رخو دو، یا رغو دو که در ایران و بخصوص تهران به آن روغن کرمانشاهی گفته می شود، نوعی روغن است که در ایران بهترین نوع آن را در منطقهٔ کرمانشاه و لرستان و کردستان ایران، از شیر گاو و گوسفند به دست میآورند و در مقابل روغن نباتی به معنی مطلق روغن زرد نیز استعمال میشود.
روغن حیوانی از نوعی کرهٔ محلی بهدست میآید که از به هم زدن دوغ در مشک تهیه میشود. ابتدا دوغ تهیه شده از ماست را درون مشک ریخته و پس از تکان دادن مشک، کره را از دوغ جدا میکنند. سپس کره را درون دیگهای بزرگ ریخته و به ملایمت حرارت میدهند. در اثر حرارت، آب کره تبخیر و روغن آن که چربی حیوانی است باقی میماند و لازم به ذکر است که روغن حیوانی از دیدگاه طب سنتی خاصیت دارویی و پادزهری دارد.
طعم این روغن بستگی زیادی به نحوه خوراک و چرای دام دارد
؛ بهدلیل چرای گلههای گوسفند منطقه کرمانشاه در مراتع پر علف مرتفع، این روغن از بو و مزهٔ خاصی برخوردار است که حاصل گیاهان معطر مناطق مرتفع کوهی میباشد.روغن حیوانی یکی از سوغاتی های اصلی منطقهٔ کرمانشاه است و در آشپزی غذاهای کُردی نیز استفادهٔ بسیاری دارد. روغن دان که احتمالا تلفظ اشتباه روغن دام باید باشد در غرب کشور نه فقط کرمانشاه بلکه ایلام و لرستان نیز تولید میشود و رایج هست
3- پس از اطلاعات بالا حال بهتر است به نکته اصلی اشاره کنیم (اصل و غیر اصل)
1-3 (روغن باید روی حرارت دست زود آب شود)
اگر دو نمونه روغن داشتید آن روغنی که زودتر از دیگر روی دست آب شود اصل تر است
2-3 (روغن روی دست که آب شده مانند کرم نباشد زود جذب شود)
3-3 (بو و مزه و رنگ زرد داشته باشد)
بوی عطر روغن را داشته باشد و درون دهان زود آب شود و رنگش زرد باشد.
4-3(روی گچ یا آجر خشک بگذاریم اگر خورد رفت و پخش شد اصل است در غیر این صورت اصل نیست)
منبع: تولید کننده روغن حیوانی