روغَن دستهای از مایعات است که اغلب با آب مخلوط نمیشوند و به دلیل آن که چگالی آنها کمتر از آب است، روی آب شناور میمانند. اصولاً روغن به چربی اطلاق میشود که در دمای اتاق معمولاً به حالت مایع باشد بجز روغن نباتی و روغن حیوانی. روغنها هم همچون چربیها متشکل از تری گلیسرید، مونوگلیسرید و مقداری هم دی گلیسرید میباشند. از آنجا که روغن حاوی مقدار زیادی چربی اشباع نشده است، در دمای اتاق مایع میباشد. روغنها انواع مختلف دارند. میتوانند صنعتی بوده یا تنها برای مصارف خوراکی و پخت و پز مورد استفاده قرارگیرد
ما روغن ها رو بر اساس مضرات و فواید در یک دسته بندی کلی قرار دادیم برای شما عزیزان
بهترین روغن ها که ما میتوانیم استفاده کنیم و مطمئا باشیم نسبت به بقیه روغن ها حداقل ضرر را برای ما دارند عبارت اند
1.روغن بذر کتان :که این روغن دارای امگا3 و امگا 6 میباشد که در آن چربی های اشباع شده کم میباشد بهترین دارو برای یبوست و بیماری های پوستی میباشد و برای قلب و عروق مناسب میباشد . ولی این روغن زود فاسد میشود و مناسب برای پختن غذا نیست.
2.روغن تخم کدو :این روغن هم سرشار از امگا 3 و امگا 6 میباشد ولی نباید به طور شیمیایی تصفیه شود
3. روغن زیتون :سرشار از امگا 3 و امگا 6 و اسید چرب اشباع شده در آن وجود ندارد
4. روغن کانولا
روغن هایی که از لحاظ مفید و مضر بودن در حد متوسط میباشند و این گروه دارای امگا 6 میباشد ولی مقداری چربی اشباع شده دارند :
روغن گلرنگ
روغن ذرت
روغن بادام زمینی
روغن هایی که مضرات بالایی دارند و بهتر اصلا از آن ها استفاده نشود چرا که این دسته دارای مقدار فراوانی چربی اشباع شده میباشند و کاملا برای قلب و عروق مضر میباشند و باعث بالا رفتن چربی خون و کلسترول میشوند :
روغن هسته خرما
روغن پنبه دانه
روغن نارگیل