روغن کلزا
کلزا گیاهی با دانه های روغنی است که در شرایط متعادل و در کرانه شرقی دریای مدیترانه رشد میکند و شواهدی وجود دارد که این گیاه 2000 سال قبل از میلاد در هند کشت و استفاده میشده است. این روغن به دلیل اسیدهای چرب اشباع نشده، فاقد کلسترول است همچنین سرشار از ویتامین E و آنتی اکسیدان بوده که در سلامت بدن موثر است. برخی از انواع این روغن در دسته بندی کانولا قرار دارد.
این روغن جایگزین خوبی برای روغن زیتون در آشپزی است زیرا خوش طعم بوده و بافتی نرم و سبک دارد. همچنین برای سرخ کردن مناسب بوده زیرا دود نمیکند و می توان آن را چندبار استفاده کرد، در برابر نور مقاوم بوده و هیچ نوع محدودیت مصرفی ندارد و می توان آن را همراه سالاد و حتی در کیک و شیرینی استفاده کرد.
این روغن در دارا بودن امگا 3 با روغن سویا برابری میکند و می تواند مکمل خوبی برای آن باشد .
خواص روغن :
· تقویت سیستم ایمنی
· کاهش کلسترول
· کنترل قند خون
· جلوگیری از سرطان روده
· تاخیر در آلزایمر
· سلامت کبد
روغن کلزا و گروه خونی :
استفاده این روغن فقط برای گروه خونی B مضر بوده و برای باقی گروه ها بلا استفاده است.
نکات در هنگام خرید :
در زمان خرید این روغن بهتر است به واژه "پرس سرد" و "فرابکر" دقت کنید زیرا در این نوع تولید روغن حرارت نمی بیند و با مواد شیمیایی ترکیب نمیشود و بدین صورت تمامی مواد مغذی و خاصیت خود را حفظ کرده که در اصطلاح به آن فرابکر می گویند.
زمان کاشت :
این گیاه در پاییز کشت شده و باید اولین سرما زدگی چیده شود و در واقع به مرحله 8 برگی رسیده باشد چون بیشترین مقاومت در برابر سرما را دارد.و بدون بارش برف تا 15 درجه را تحمل میکند. همچنین بدلیل اینکه خیلی سریع رشد می کند باید در یک بافت نرم و مرطوب باشد.
- ۹۵/۱۰/۰۴