مواد لازم:
- کره: ده کیلوگرم
- آب: یک کیلوگرم
- آرد: نیم کیلوگرم
- نمک کمتر از نصف لیوان
طرز تهیه روغن حیوانی:
کره ، نمک و آب را در قابلمه بزرگی ریخته و روی گاز
بگذارید تا کره آب شود. موقع آب شدن کره مرتبا باید هم بزنید چون کف کرده و بالا
می آید. مراقب باشید تا سر نرود. سپس حرارت را ملایم کرده تا قل قل کرده و بجوشد.
بگذارید به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بجوشد. در یک ساعتی که روغن در حال جوش است
به صورت مایع غلیظی می باشد ولی بعد از این مرحله تکه تکه یا بریده بریده می شود.
بعد از تکه تکه شدن روغن، اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه
بجوشد. حرارت را کم کنید و آرد را اضافه کرده و مرتب هم بزنید چون به شدت کف می
کند. هم بزنید و مراقب سر رفتن روغن باشید. کم کم روغن زلال شده و کف تقریبا تمام
می شود.
آرد در ته دیگ ته نشین شده و رنگ صورتی متمایل به
سرخی به خود می گیرد مراقب باشید آرد سرخ و سیاه نشود و روغن نسوزد در این مرحله
قابلمه را از روی حرارت برداشته کنار می گذاریم تا کمی سرد شود. با ملاقه ای تمیز
و خشک روغن زلال را از روی قابلمه برداشته و آن را با یک پارچه توری خانه ریز
(پارچه مرمر) کاملاً
صاف کنید.
در حالیکه هنوز روغن ولرم است آن را داخل ظرف هایی
جهت نگهداری روغن بریزید توجه داشته باشید که ظرف ها باید پر شود و سر خالی نباشد
بهتر است 3 تا 4 روز درب ظرف را باز گذاشته و برای اینکه گرد و خاک روی آن ننشیند
پارچه ای تمیز روی ظرف بیندازید. و در جای سرد که تغییرات دمای آن کم باشد قرار
دهید.
ظرف هایی که برای نگهداری روغن زرد (حیوانی)
استفاده می شود شیشه ای یا روحی مخصوص باشد ظرف های روحی مخصوص روغن حیوانی را از
بازار تهیه کنید. اگر از ظروف شیشه ای و روحی هر دو استفاده کردید بهتر است ابتدا
روغنی که در ظروف شیشه ای قرار دارد استفاده کنید چون مدت ماندگاری آن کمتر است.
هنگامی که می خواهید از این ظرف روغن بردارید باید
توجه داشته باشید که قاشق مورد نظر خیس یا مرطوب نباشد و بعد از هر بار مصرف درب
ظرف را محکم ببندید.
وب سایت ویکیوز معرفی کننده تمامی توزیع کننده ها و تولید کننده های
روغن حیوانی می باشد شما می توانید لیستی کامل از این شرکت ها را در این وب سایت
مشاهده نمایید.
- ۹۵/۰۶/۰۴